×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

FORGOT YOUR DETAILS?

Jelentkezzen ingyenes konzultációra!

Foglaljon időpontot ingyenes konzultációra a HairHungary Hajklinika szakértőivel!

Elfogadom az adatkezelési elveket.

Androgén hajhullás

Az androgén jellegű, azaz nemi hormon alapú hajhullás - hétköznapi nyelven a férfias kopaszodás - felelős a férfiakat érintő hajhullások 90-95 százalékáért. Ez a magyar népességen belül a 35 éves férfiak kb. 40 százalékát érinti, de az ötvenes éveik elején járó férfiaknál ez a szám már 55 százalék.
Az érintettek hajhagymái érzékenyek egy bizonyos nemi hormonra, a dihydrotesztoszteronra - DHT. A hajhagymák a hormon jelenléte miatt miniatürizáción, azaz elsorvadáson mennek keresztül. Ez a hajhagymák ciklusát, és ezáltal a hajszálat is rövidíti. Ennek eredménye, hogy a terminális hajat növesztő follikuláris egységek vellus hajat vagy babahajszálakat kezdjenek el termelni. Ezek a hajhagymák a végstádiumban már egyáltalán nem termelnek normális hajszálakat.

A női hajhullásra jellemző diffúz hajvesztéssel szemben az androgén hajhullás jellemzője a hajvonal típusos - Norwood-skála szerinti - visszahúzódása, ezzel párhuzamosan pedig a fejbőr elvékonyodása. A folyamat végeredménye – ami az egyén hormonérzékenységtől is függ - gyakran mindössze egy, a tarkóhoz és a nyakhoz közeli patkó alakú hajas terület, ahol viszont megmarad a haj. Erről a patkó alakú területről azért nem hullik ki soha a haj, mert az itt található hajszálak ellenállnak a DHT hatásának. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használjuk ki a hajtranszplantáció, azaz a hajátültetés során.

Érdeklődik szolgáltatásaink iránt?

Foglaljon időpontot ingyenes konzultációra a HairHungary hajklinika szakértőivel!

TOP