Hírek

A HairHungary klinika a HSC Colorado innovációs partnere

“Dr. Zakariás Dávid klinikájának csapata Magyarországon az első volt, akik elsajátították a SAFE System hajbeültetési eljárást. A SAFE System iránti elkötelezettségük, tapasztalatuk és kiváló eredményeik miatt állunk együttműködésben velük a FUE technológia tökélyre fejlesztésének érdekében. A Hairhungary és a Pure Hair klinika innovációs partnereink az Európai Unión belül..”Dr. James Harris (HSC Colorado - USA)


A hajátültetés egy valóban hatékony módszer
2015. szeptember 18.

Olcsó poén lenne azzal kezdeni a professzionális hajbeültetésről szóló cikket, hogy már Sámsonnak is a hajában volt az ereje. Mégis kénytelen vagyok ilyen fordulattal élni, mert bár a későbbi évszázadok során a haj alatt lakozó tartalmat jobban értékelték, a külső megjelenésünk szempontjából ezt a még szőrös őseinktől ránk maradt örökséget a mai napig világszerte státuszszimbólumként viseljük, formázzuk, ápolgatjuk. Amíg van…

Nyilasi Tibor - Nagyon jó döntés volt a hajátültetés!
2015. április 16.

A hajátültetés egyre népszerűbb hazánkban, és bizony a HairHungary magánklinika szakemberei a világ élmezőnyébe tartoznak. A magyar labdarúgás elkötelezett híve Nyilasi Tibor kopaszodására korábban kipróbált minden csodaszert, azonban végül Ő maga is a biztos megoldást nyújtó hajbeültetést választotta.


Miért a HairHungary?

Néhány tény, amiért érdemes hajbeültetési klinikánkat választania!

 • A legmodernebb szálankénti hajbeültetés (FUE2-Safe System)
 • Dús haj elérhető áron, egy életre szóló garancia az átültetett hajszálakra
 • Napi kapcsolatban állunk önnel, hogy a hajbeültetés után is bármikor feltehesse kérdéseit hajával kapcsolatban
 • Safe System-FUE2 a létező leghatékonyabb hajbeültetési technika melynek segítségével garantált a tökéletes végeredmény
 • A hajbeültetés során, az ön eredeti haját szálanként, fájdalommentesen és nyom nélkül ültetjük át
 • A legmodernebb eszközpark, szakembereink segítségével a hajbeültetés sikere garantált
 • A HSC-Colorado kizárólagos innovációs partnerként alkalmazzuk Magyarországon a SafeSystem (FUE2) eljárást
 • Szakmai kapcsolat és testvérklinika az Egyesült Államokban, Németországban és Szlovákiában
 • A budapesti központunkon kívül Szegeden, Kölnben, Léván és Pozsonyban szakmai konzultációs lehetőség
 • A precizitást művészi tökéletességig fejlesztettük
 • Kamatmentes részletfizetés, vagy hosszú lejáratú egészségügyi hitel

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan döntsem el, hogy a hajam hullása természetes vagy már megindult a kopaszodás?

A haj hullása normál esetben naponta 30-150 szál körül van, de ez az anyagcserétől és a szöveti adottságtól függően változhat. Tükörbe nézve és egy régebbi fényképe alapján eldöntheti, hogy változott-e a hajvonala. A kopaszodás általában elöl a homlokon, illetve kétoldalt kezdődik. A hajhullás az egyén hajszínétől is függ: a világosabb hajúak esetén előfordulhat, hogy naponta akár 100-120 hajszál kihullása is normálisnak mondható, míg sötétebb színnél ez a szám már jelezhet kopaszodási folyamatot, náluk 60-70 körüli érték az átlagos hullás. A hajhullásnak is vannak általános jellemzői, amiket férfiaknál a Norwood-skála, a nőknél Ludwig-típus szerint alakulnak ki.

Ha a családomban vannak kopasz emberek, nálam is garantáltan elkezdődik ez a folyamat?

Bár a kopaszodás jelentős részben örökletes folyamat, nem feltétlenül kell számítania rá, de ha vannak a családjában hasonló problémával küzdők, jóval nagyobb a valószínűsége a kopaszodásnak. Részben az X - férfiaknál ez az anyától örökölt rész - részben más, ún. testi kromoszómákban dől el, hogy hordozni fogjuk-e magunkban a nem megfelelően működő géneket, de meghatározóak az apától örökölt gének is.

Mennyire hatékonyak a hajhullás elleni szerek?

Két fő kategóriába sorolhatjuk az ismert alternatívákat: vannak az orális használatú, illetve a külsőleg használatos szerek. A tabletták – a hibásan „hormontartalmúnak” nevezett gyógyszerek a kopaszodást okozó androgén hormon, a dihidrotesztoszteron - DHT - negatív hatásának gátlását biztosítják. Ezek azonban nem garantálják a kopaszodás végleges megszűnését, tekintve, hogy kopaszodásért több egymás mellett jelen lévő tényező is felelős, nem csak hormonális hatás. Így csak lassítani tudják a folyamatot, de nem állítják meg.

A külsőleg használatos szerek más, eddig még nem teljesen tisztázott hatással lassítják a kopaszodás folyamatát. Ezek a szerek nagyrészt egy korábban vérnyomáscsökkentő szerként használt gyógyszer, a minoxidil alkoholos oldatát tartalmazzák. Az újabb szerekben már egyéb anyagok is vannak, amik a minoxidil felszívódását, illetve a bőr megfelelő mélységbe jutását segítik és a hatás erősségét növelik. Ezen szerek esetében azonban tudni kell, hogy hatásuk kialakulásához szükség van néhány hónapra - általában három hónap telik el, amíg láthatóvá válik az eredmény. Ráadásul a teljes hatás eléréséhez szükség van az állandó használatra, a szerek elhagyása után tovább folyik a hajvesztés. Így egyetlen tartós és állandó megoldásnak a hajátültetés számít.

Miért a SafeSystem-FUE2 módszert válasszam, mitől jobb a hagyományosnál?

Az egységenkénti hajkinyerési technika továbbfejlesztett változata, azaz SafeSystem-FUE2-módszer nem hagyományos műtéti beavatkozás. A FUE2-módszer ugyanis egy vágás, varrás, visszamaradó hegvonal nélküli beavatkozás, sokkal inkább hasonlít a bőrtetováláshoz, mint egy átlagos műtéthez, így esztétikus, nyom nélküli és végleges megoldást nyújt. A FUE2-módszer seb-, műtéti kockázatmentes. A lehetséges szövődmények is olyannyira enyhék, hogy több országban nem sebészeti, hanem bőrgyógyászati beavatkozások között tartják számon.