FUE Hajátültetés - HairHungary

FUE Hajátültetés

A FUE, azaz a Follicular Unit Extraction módszer a legnagyobb áttörés volt a hajátültetés / hajbeültetés történetében.

A mikrosebészet fejlődésének köszönhetően a legfelkészültebb szakemberek azonban már FUE és SafeSystem-FUE módszert is megkülönböztetnek. Természetesen klinikánkon a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően kizárólag a legmodernebb megoldásokkal és innovációkkal állunk rendelkezésére.

A FUE hajbeültetés eljárás

A hajátültetés során a hormonális hatásra érzéketlen, soha ki nem hulló hajat a természetes - follikuláris egységnek nevezett – 2-5 hajszálat tartalmazó csoportjaiban ültetik át a donorterületként szolgáló tarkótájról.

A kiemelt graftokat – azaz a természetesen növekvő hajszálcsoportokat, tartalmazó kicsiny szigeteket - a hajhiányos területre ültetik be. Ezek ott megtapadnak és ugyanúgy nőnek, mint az eredeti helyükön.

A gyakorlatban ez a következőképpen zajlik:

  • Először egy kb. 1 mm átmérőjű, speciális, ún. FUE-tűvel, körkéssel manuálisan kiemelik a donorterületről az egyes follikuláris egységeket.
  • Ezeket - átmenetileg – sóoldatban, 4-5 °C-fokra hűtve tárolják.
  • Ezután előkészítik a befogadó területet, majd az ún. implanterrel behelyezik a follikuláris egységeket.

FUE hajbeültetés, hajátültetés

Az ezzel a technikával végzett hajátültetés természetes és végleges hatást biztosít. A sikeres beavatkozás után még egészen közelről sem állapítható meg, hogy átültetett hajról van szó. A kivételi eszközök minimális károsodás okoz a donorterületen, a follikuláris egységek azonban maximális védelmet élveznek megfelelő orvosi beavatkozás és kézügyesség esetén.

Miután az áthelyezésre kerülő hajszálak genetikai adottságaiknak köszönhetően ellenállnak a kopaszodást okozó tesztoszteronnak, ezért soha nem vékonyodnak el és nem hullnak ki. Az átültetett hajszálak beültetési iránya, mélysége, dőlésszöge szabályozott, tökéletesen megfelel az eredeti állapotnak, ezért a valódival mindenben megegyező, természetes hatást érhetünk el vele.

Az eljárás során a bőr két felső rétegén dolgoznak, a hámon illetve az irhán, ezért a beavatkozás legjobban a tetováláshoz hasonlítható, csak finom, helyi érzéstelenítésre van szükség. A hajszálcsoportokat – follikuláris egységeket - egy, a behelyezésükhöz kialakított, speciális eszközzel teszik át. Az eljárás kifinomult, a transzplantációnak szabad szemmel látható nyoma nem marad sem a donor-, sem a célterületen.

 

Klinikánk hagyományos FUE hajbeültetést a hajkivételi eszköz elavultsága miatt már nem végez!