FUE Hajátültetés - HairHungary

FUE Hajátültetés

A FUE, azaz a Follicular Unit Extraction módszer a legnagyobb áttörés volt a hajátültetés / hajbeültetés történetében.

A mikrosebészet fejlődésének köszönhetően a legfelkészültebb szakemberek már FUE és SafeSystem-FUE módszert is megkülönböztetnek. Természetesen klinikánkon a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően kizárólag a legmodernebb megoldásokkal állunk rendelkezésére.

A FUE hajbeültetés eljárás

A hajátültetés során a hajszálakat a természetes - follikuláris egységnek nevezett – 2-5 hajszálat tartalmazó csoportjaiban ültetjük át a tarkótájról a hormonális hatásra érzéketlen, tehát soha ki nem hulló hajat.

A kiemelt graftokat – azaz a természetesen növekvő hajszálcsoportokat, tartalmazó kicsiny szigeteket - a hajhiányos területre ültetjük be. Ezek ott megtapadnak és ugyanúgy nőnek, mint az eredeti helyükön.

A gyakorlatban ez a következőképpen zajlik:

  • Először egy kb. 1 mm átmérőjű, speciális, ún. FUE-tűvel kiemeljük a donorterületről az egyes follikuláris egységeket.
  • Ezeket - átmenetileg – sóoldatban, 4-5 °C-fokra hűtve tároljuk.
  • Ezután előkészítjük a befogadó területet, majd az ún. implanterrel behelyezzük a follikuláris egységeket.

FUE hajbeültetés, hajátültetés

Az ezzel a technikával végzett hajátültetés teljesen természetes és végleges hatást biztosít, A sikeres beavatkozás után még egészen közelről sem állapítható meg, hogy átültetett hajról van szó. A precíziós eszközöknek köszönhetően minimális a károsodás a donorterületen és a follikuláris egységek maximális védelmet élveznek.

Miután az áthelyezésre kerülő hajszálak genetikai adottságaiknak köszönhetően ellenállnak a kopaszodást okozó tesztoszteronnak, ezért soha nem vékonyodnak el és nem hullnak ki. Az átültetett hajszálak beültetési iránya, mélysége, dőlésszöge szabályozott, tökéletesen megfelel az eredeti állapotnak, ezért a valódival mindenben megegyező, természetes hatást érünk el.

A bőr két felső rétegén dolgozunk, a hámon illetve az irhán, ezért a beavatkozás legjobban a tetováláshoz hasonlítható, csak finom, helyi érzéstelenítésre van szükség. A hajszálcsoportokat – follikuláris egységeket - egy, a behelyezésükhöz kialakított, speciális eszközzel tesszük át. Az eljárás kifinomultságának köszönhetően semmilyen nyoma nem marad a transzplantációnak sem a donor-, sem a célterületen.