Korábbi hajbeültetési eljárások - HairHungary

Korábbi eljárások

A follikuláris egységekkel történő hajbeültetés strip technikával karöltve, kb. az 1990-es évek közepétől indult hódító útjára, és néhány klinika, plasztikai sebész sajnos ma is ezt használja és tartják a legtökéletesebb megoldásnak a hajátültetés területén. Ez a bő 25 év viszont elegendő volt arra, hogy mind az előnyök, mind a hátrányok kikristályosodjanak az eljárással kapcsolatban.

Az OLD PUNCH módszer avagy a hajátültetés kezdete

Az eljárás során kerek lyukasztószerszámmal kivett nagyobb méretű graftok - azaz erős hajszálakat tartalmazó fejbőrdarabok kerültek - áthelyezésre. Ennek hátránya, hogy a kiemelés és a beültetés helyén sokszor szabad szemmel is látható hegek maradtak.

A STRIP módszer

A strip hajbeültetés módszer az Old Punch továbbfejlesztett változata, melyek során a hátsó, úgynevezett donorterületekről csíkokban emelik ki a beültetés előtt apró részekre felosztott graftokat. A donor terület adó helyén a hajat kb. 1-2 mm hosszúságúra lenyírják. Az érzéstelenítő injekciók után, általában egypengéjű sebészeti szikével, a kívánt graft számnak nagyjából megfelelő hajas fejbőrcsíkot távolítanak el, amely általában 1-2,5 cm vastag, a hossza pedig nagy beavatkozás esetén, akár 25-30cm is lehet. A sebszéleket összehúzzák, és varratokkal vagy kapcsokkal rögzítik, amelyet 10-14 nap után eltávolítanak.

Strip hajbeültetés

A kiemelés és a beültetés helyén sokszor szabad szemmel is látható hegek maradnak. A heg megjelenésén lehet szépíteni, ez általában úgy történik, hogy később FUE technikával follikuláris egységeket ültetnek be a hosszanti heg területére. A Strip műtétek előtt fontos felmérni, hogy a páciens fejbőre mennyire rugalmas/elasztikus, hiszen ez meghatározó tényező a későbbi heg megjelenésének szempontjából. Egyetlen előnye ennek a beavatkozásnak, hogy olcsó, azonban klinikánk számos korrekciós műtétet hajtott már végre más hajbeültetési klinikák után.

 

A Hairhungary Klinika az eljárások elavultsága miatt már nem végez ilyen jellegű beavatkozásokat!