PRP terápia - HairHungary

PRP terápia

A PRP helye a hajgyógyászatban

A Hairhungary Klinikán a külföldi trendeket követve több, mint egy éve végzünk PRP (Platelet Rich Plasma) terápiát önálló kezelésként, valamint a hajbeültetések kiegészítéseként. Utóbbi esetben a beavatkozást megelőzően, vagy a műtét napján végezzük el a kezelést, a beültetett hajszálak kinövési arányának növelése és a sebgyógyulás gyorsításának érdekében.

De hol is helyezkedik el akkor ez az eljárás a hajgyógyászatban?

A Hairhungary Klinika olyan szakmai protokollokat követ és kezelési algoritmust kínál a pácienseknek, amelyben a kezdeti – még műtétet egyáltalán nem igénylő – hajhullás kezelésére szolgáló külső szerek (hajszeszek, hajhabok stb.) használatától a tabletta formában adott tesztoszteronblokkolókon keresztül jutunk el a hajbeültetésig. Ezen a kezelési vonalon már félig-meddig invazív beavatkozásként a külső szerek kiegészítéseként és a hajbeültetés sikerességének fokozására kezdtük el használni a PRP terápiát.
 

Drakula prp terápia


Egyre több tanulmány lát ugyanis napvilágot annak igazolására, hogy ez a korábban más orvostudományi területen bevált módszer hatékony a kezdődő hajvesztés leállítására, a hajzat elvékonyodásának a stablizálására, a folyamat lelassítására és újbóli hajszál vastagodás serkentésére, egyéb idegen anyagok felhasználása nélkül, a saját vérünk sejtjeinek segítségével.

Klinikánk ezen felül – szintén a szakmai irányelveket követve – azon dolgozik, hogy protokollszerűen a hajbeültetések során legalább egy alkalommal a páciens részesüljön ebben a kiegészítő terápiában, mert ezzel az új hajnövekedés ütemét a beavatkozás után fokozhatjuk, valamint a beültetett hajszálak túlélését is növeljük.
 

Mit jelent a PRP vagy másnéven drakula terápia?

Maga a rövidítés (vérlemezkében gazdag plazma) a vérünk azon részére utal, amelyet egy speciális centrifugálási eljárás kapcsán tudunk elkülöníteni vérünk alakos elemeitől és a nagyrészt vizet tartalmazó „egyszerű” plazmától/savótól.

A PRP (Platelet Rich Plasma) tulajdonképpen koncentrált saját vérsavó, ami nagy számban tartalmaz vérlemezkéket, fehérvérsejteket, őssejteket, növekedési faktorokat (PDGF, TGF, IGF, EGF, VEGF), elektrolitokat, enzimeket, hormonokat, tápanyagokat, antitesteket, sejtadhéziós molekulákat és egyéb fehérjéket

A PRP terápia széles körben alkalmazható, külföldi klinikákon a mindennapos gyógyítás részét képezi. A hajvisszaállítás területén első alkalommal 2005-ben kísérleteztek a PRP terápiával, az elmúlt években pedig már több amerikai és európai tudományos publikáció bizonyítja jótékony hatását.

Gyorsítja az ér-újdonképződést és a kollagénszintézist, valamint a bőrfiatalítás, biostimuláció legbiztonságosabb és legtermészetesebb módja a minimálinvaziv eljárások közül. Hajbeültetés esetén a műtétek közbeni illetve a postoperatív fájdalomérzet nagymértékben csökken egy preoperatív kezelést követően, továbbá a sebgyógyulási idő is szignifikánsan csökkenthető.
 

MyCells PRP kezelés - a drakula terápia rövid leírása:

A PRP terápia önmagában is hatékony, a hajátültetések kiegészítő kezeléseként pedig egyértelműen jobb eredményeket kaphatunk. A HairHungary klinika egy ingyenes konzultáció során pontos diagnózist nyújt az érdeklődők számára mely után szakorvosaink megfelelő személyreszabott kezelési tervet adnak. Klinikán kizárólag a MyCells® PRP terápiát alkalmazza, mely során a vérlemezkéket egy speciális gélt tartalmazó kémcsőben koncentráljuk. A MyCells PRP esetében a hagyományos kezelésekhez képest 2-6-szor magasabb koncentrációban halmozódhatnak fel a növekedési faktorok és a sejtproliferáló fehérjék.

Önálló terápiaként javasolt egy hónapon belül 2 kezelést végezni, majd fél éves kontrollt tartani, amely során megítéljük a sikerességet és annak függvényében javaslunk további kezeléseket fél, vagy egy évente ismételve.

Hajbeültetés kiegészítő kezelése kapcsán a beültetés napján a beültetendő terület kezelése történik, majd az egy hónapos kontrollon egy újabb beavatkozás. Ekkor ha a beültetett részen kívül is van kopaszodó terület, úgy annak a kezelését is elvégezzük, és a fél éves kontrollon ennek a hatásosságát is ellenőrizzük. Ha a beültetett részen később a szokványosnál lassabb növekedést tapasztalunk, úgy a PRP terápiát a 6 hónapos kontroll során megismételjük.
 

Miért előnyös a PRP terápia?

Önálló kezelésként

 • PRP terápiaA meglevő elvékonyodott hajszálakat visszaerősíti, átmérőjük növekszik.
 • Biztonságos, nem allergizál. Saját anyaggal dolgozunk, tehát nincs kilökődési reakció. Helyi antibakteriális hatása van és nincsenek melléhatásai.
 • A némileg hasonló elvekre építkező mezoterápiával szemben kevesebb kezelés is elég a kellő hatás elérésére, valamint a savóhoz nem keverünk idegen anyagot.
 • Már az első kezelés után 1 hónappal az aktív hajhullás megáll.
 • A zsírosodásra hajlamos fejbőr kevésbé zsírosodik, a korpásodás is mérséklődik a fejbőr revitalizálása révén.
 • Az első hónapban javasolt 2 terápia után 3 hónappal a hajszálak sötétedése tapasztalható és a területen a hajzat tapintása tömöttebbé válik.

Hajbeültetések során

 • Csökken a műtéti terület érzékenysége a beavatkozás alatt és a postoperatív időszakban.
 • Kivédi a lehetséges műtéti szövődményeket (pl. shock loss).
 • Elősegíti az átültetett graftok gyorsabb megtapadását.
 • Csökkenti a műtétet követő bőrpírt.
 • Gyorsabb a sebgyógyulási idő és a szöveti regeneráció, a pörkök hamarabb leesnek.
 • Hamarabb vállalható a megjelenés.
 • A műtétet követően a beültetett hajszálak kisebb százalékban hullanak ki.
 • A beültetett hajhagymák gyorsabb regenerációjával hamarabb érhető el a végleges eredmény.


PRP Kezelés menete:

1. Vérvétel
2. A levett vérből a PRP kinyerése
3. A trombocitagazdag réteg visszainjektálása a bőrbe.

 

Ellenjavallott (kontraindikáció):

- Antikoaguláns terápia
- Akut és krónikus infekciók, sepsis
- Lázas állapot
- Trombocytopenia
- Trombocita diszfunkciós szindróma
- Daganatos betegségek
- Autoimmun betegségek
- Terhesség
 

MyCells PRP kezelés ára

1. kezelés 85.000,- Ft + ÁFA
További kezelések 70.000,- Ft + ÁFA


Konzultációs időpontfoglalás:
06(70) 512-2296 vagy 06 (30) 883-6103