Jelentkezzen ingyenes konzultációra!

Foglaljon időpontot ingyenes konzultációra a HairHungary Hajklinika szakértőivel!Garantáljuk, hogy adatait titkosan kezeljük, második fél számára nem adjuk ki! Kérésre adatait töröljük! Elfogadom az adatkezelési elveket.

Női hajhullás

A férfiakra jellemző androgén hajhullással szemben a nők hajhullásának kb. 80-85 százaléka hormonális eredetű. A hormonháztartásra ható események pl. petefészek-daganat, férfihormon- tartalmú fogamzásgátlók szedése, terhesség, menopauza vagy átmeneti hormonális változások okozzák az elváltozást. A hajhullástól szenvedő nők többi 15-20 százalékánál a stressz, gyulladásos illetve immunalapú okok állnak a háttérben.

A férfiakhoz hasonlóan a női típusú androgén - nemi hormon alapú - hajhullásban szenvedő nőknél is a dihydrotesztoszteron, azaz a DHT felelős a hajhagymák miniatürizációjáért, elsorvadásáért. A nők többsége nem kopaszodik, hanem az egész fejen jelentkező, úgynevezett diffúz hajhullástól szenvednek. Tehát, a hölgyek egész fejtetőjét érinti a hajvesztés, de viszonylag ritka a hajatlan terület, mindenhol ritkul. Ezt az androgének – férfihormonok - okozzák, pedig csak kis mennyiségben találhatóak meg a női testben.

Érdeklődik szolgáltatásaink iránt?

Foglaljon időpontot ingyenes konzultációra a HairHungary hajklinika szakértőivel!

TOP