Jelentkezzen ingyenes konzultációra!

Foglaljon időpontot ingyenes konzultációra a HairHungary Hajklinika szakértőivel!Garantáljuk, hogy adatait titkosan kezeljük, második fél számára nem adjuk ki! Kérésre adatait töröljük! Elfogadom az adatkezelési elveket.

PRP terápia

A PRP (Platelet Rich Plasma), vagy más néven Drakula-terápia segít a kezdődő hajvesztés leállításában, a hajzat elvékonyodásának visszafordításában, a folyamat lelassításában és újbóli hajszál vastagodás serkentésében, idegen anyagok felhasználása nélkül, a saját vérünk segítségével.

A HairHungary Klinikán a PRP terápiát önálló kezelésként, valamint a hajbeültetések kiegészítéseként is alkalmazzuk. Utóbbi esetben a beavatkozást megelőzően, vagy a műtét napján végezzük el a kezelést, a beültetett hajszálak kinövési arányának növelése és a sebgyógyulás gyorsításának érdekében.

Mit jelent a PRP-kezelés?

A HairHungary Klinikán kizárólag a MyCells® PRP terápiát alkalmazzuk, amely során a vérvételt követően a vérlemezkéket egy speciális gélt tartalmazó kémcsőben koncentráljuk, majd trombocitagazdag plazmát visszainjektáljuk a bőrbe. Önálló terápiaként javasolt egy hónapon belül 2 kezelést végezni, majd fél éves kontrollt tartani, amely során megítéljük a sikerességet és annak függvényében javaslunk további kezeléseket fél, vagy egy évente ismételve.

Hajbeültetés kiegészítő kezelése kapcsán a beültetés napján a beültetendő terület kezelése történik, majd az egy hónapos kontrollon egy újabb beavatkozás. Ekkor ha a beültetett részen kívül is van kopaszodó terület, úgy annak a kezelését is elvégezzük, és a fél éves kontrollon ennek a hatásosságát is ellenőrizzük. Ha a beültetett részen később a szokványosnál lassabb növekedést tapasztalunk, úgy a PRP terápiát a 6 hónapos kontroll során megismételjük.

Miért előnyös a PRP terápia?

Önálló kezelésként:

 • A meglevő elvékonyodott hajszálakat visszaerősíti, átmérőjük növekszik.
 • Biztonságos, nem allergizál. Saját anyaggal dolgozunk, tehát nincs kilökődési reakció. Helyi antibakteriális hatása van és nincsenek melléhatásai.
 • A némileg hasonló elvekre építkező mezoterápiával szemben kevesebb kezelés is elég a kellő hatás elérésére, valamint a savóhoz nem keverünk idegen anyagot.
 • Már az első kezelés után 1 hónappal az aktív hajhullás megáll.
 • A zsírosodásra hajlamos fejbőr kevésbé zsírosodik, a korpásodás is mérséklődik a fejbőr revitalizálása révén.
 • Az első hónapban javasolt 2 terápia után 3 hónappal a hajszálak sötétedése tapasztalható és a területen a hajzat tapintása tömöttebbé válik.

Hajbeültetések során:

 • Csökken a műtéti terület érzékenysége a beavatkozás alatt és a postoperatív időszakban.
 • Minimalizalja a műtét utáni kellemetlen tüneteket (pl. bőrpír, shock loss)
 • Csökkenti a műtétet követő bőrpírt.
 • Gyorsabb a sebgyógyulási idő és a szöveti regeneráció, a pörkök hamarabb leesnek.
 • Hamarabb vállalható a megjelenés.
 • A beültetett hajhagymák gyorsabb regenerációjával hamarabb érhető el a végleges eredmény.

A PRP-terápia ára az első kezelés során 85.000 Ft + ÁFA, a további kezelések során 70.000 Ft + ÁFA

Érdekli a PRP terápia?

Foglaljon időpontot ingyenes konzultációra a HairHungary hajklinika szakértőivel!

TOP